7:22 PM
Супервізія у закладах загальної середньої освіти

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 04.04.2021   № 237 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» (зі змінами) та Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800 «Про деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» у закладах загальної середньої освіти передбачено проведення супервізії.

Супервізія – це новий інструмент професійної підтримки та професійного розвитку педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації завдань Нової української школи.

Серед основних завдань проведення супервізії визначено:

- здійснення навчально-методичного супроводу професійної діяльності суб’єктів освітнього і управлінського процесів;

- консультування учасників освітнього процесу з актуальних питань впровадження Концепції НУШ, освітніх програм і навчальних планів, впровадження сучасних технологій навчання, використання інформаційно-комунікаційних і цифрових технологій тощо;

- наставництво, спрямоване на розвиток професійної компетентності педагогів;

- підтримка процесу професійного розвитку педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти;

-  сприяння налагодженню партнерської взаємодії школи, влади і громад різних рівнів задля реалізації завдань НУШ.

Супервізія проводиться за напрямами, пов’язаними з професійним стандартом вчителя початкових класів Нової української школи.

Зі списком супервізорів  для проведення супервізії у закладах загальної середньої освіти Харківської області та м. Харкова можна знайомитись ТУТ. 

Переглядів: 83 | Додав: lkto_zachepilovka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar